VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Janis Mazeiks: Am încurajat și vom încuraja autoritățile să lupte cu fluxul de bani obscuri din afară

„Coruperea alegătorilor subminează democrația, de aceea am încurajat și vom încuraja autoritățile din R. Moldova să lupte cu fluxul de bani obscuri din afară”. O declarație în acest sens a fost făcută de invitatul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei, ambasadorul UE în R. Moldova, Janis Mazeiks.

În mod evident coruperea alegătorilor subminează democrația. Cetățenii trebuie să aibă o alegere, să aleagă în baza premiselor politice, economice, sociale, dar să nu aleagă în baza unei sume de bani care i-a fost oferită. Sunt necesari bani pentru alegeri, dar pentru asta există cadrul de finanțare a partidelor politice și acesta este unul dintre domeniile unde UE urmărește în de-aproape deoligarhizarea sistemului. Am încurajat și vom încuraja autoritățile să lupte cu fluxul de bani obscuri din afară. Căile obișnuite de finanțare a partidului politic sunt altele. Autoritățile au întreprins pași pentru a lupta cu banii de proveniență dubioasă, am văzut noutăți despre bani interceptați la graniță cu România, bani găsiți în diferite localități, am văzut conversații interceptate dintre Șor și alte partide politice. Se vede că autoritățile fac tot ce pot pentru a contracara astfel de acțiuni”, a declarat ambasadorul UE.

Menționăm că astăzi, în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” jurnalista Valentina Ursu discută cu ambasadorul UE în Republica Moldova, Janis Mazeiks, despre cât de pregătită este R. Moldova pentru parcursul european, despre mentoratul oferit de UE pentru Moldova, despre cazul Stoianoglo, despre corupție și cumpărarea alegătorilor, despre vizibilitatea banilor și sprijinului european, despre scoaterea din cursă a partidului Șansa, despre finanțarea regimului de la Tiraspol, despre R. Moldova în UE cu sau fără Transnistria, dar și despre lupta cu propaganda și discursul de ură.

Azi la 21:00 urmăriți emisiunea live la TV, pe Facebook, pe Youtube și pe voceabasarabiei.md!

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.