VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Iulia Navalnaia îl acuză pe Putin că i-a ucis soțul și anunță că-i va continua activitatea

Soția lui Aleksei Navalnîi, Iulia Navalnaia, îl acuză pe președintele rus Vladimir Putin de faptul că l-a „ucis” pe opozant şi anunță că-i continuă activitatea, într-o înregistrare postată pe X de către o purtătoare de cuvânt a opozantului defunct.

Soția lui Alexei Navalny a publicat o declarație video despre moartea soțului ei, în care a acuzat autoritățile ruse că i-au ascuns cadavrul, spunând că încă așteaptă ca urmele de Novichok – un agent neurotoxic – să dispară din corpul său, relatează Sky News.

„Acum trei zile, Vladimir Putin l-a ucis pe soţul meu, Aleksei Navalnîi. Putin l-a ucis pe tatăl copiilor mei”, acuză ea. ”Prin (uciderea) lui (Aleksei Navalnîi), (Vladimir Putin) a vrut să ne ucidă speranţa, libertatea, viitorul”, acuză Iulia Navalnaia.

„Vreau să trăiesc într-o Rusie liberă, vreau să construiesc o Rusie liberă. Voi continua munca lui Alexei Navalnîi. Voi continua pentru patria noastră, împreună cu voi. Şi vă cer tuturor să-mi fiţi aproape (…). Nu este o ruşine să faci puţin, este o ruşine să nu faci nimic, este o ruşine să te laşi speriat”, a declarat ea.

De asemenea, Iulia Navalnaia a promis că îi va numi pe cei implicați în moartea sa și că va afla de ce a fost ucis.

Kremlinul a negat orice implicare în moartea sa, dar liderii occidentali au declarat că îl consideră responsabil pentru aceasta.

Navalnîi, care a fost cel mai important opozant politic al lui Vladimir Putin, se afla în spatele gratiilor de când s-a întors la Moscova, după ce s-a recuperat în Germania în urma otrăvirii cu un agent neurotoxic în 2021.

El a murit vineri la o colonie penală din Arctica, autoritățile ruse spunând că s-a prăbușit la pământ după o plimbare de dimineață.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.