VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO / Întreprinderea Socială „EduCasa”

Întreprinderea Socială „EduCasa” a adus în Moldova o metodă de învățare complet nouă pentru cei mai mici. Această metodă, numită Pikler, îi ajută pe copii să învețe prin joacă și să își dezvolte încrederea în sine. Părinții care au încercat această metodă spun că este ceva cu totul special.

Cristina Gonța, părinte Este vorba în primul rând de o empatie foarte mare și o grijă față de copil și de nevoile lui. Ceea ce în era noastră, a tehnologiei, în care toți alergăm și ne grăbim, în majoritatea centrelor de activitate educaționale foarte puțin se atrage atenția asupra acestui lucru. Mai mult este pe performanță decât pe dezvoltare.

Liliana Velișco, o specialistă în educația copiilor, spune că aceste cursuri îi învață pe părinți cum să aibă o relație frumoasă cu cei mici, bazată pe încredere și respect. Astfel, copiii vor fi mai deschiși să vorbească cu părinții lor despre orice problemă și vor evita să caute sfaturi greșite în altă parte. Mulți părinți care au participat la aceste cursuri spun că au învățat multe lucruri noi și importante.

Liliana Velișco, psihopedagog Cineva, îi permite personalitatea, pregătirea, să învețe din mers. Cineva simte că are nevoie de cursuri de parenting, are nevoie de ateliere. Și el vine și se regăsește acolo, alături de alți părinți care împărtășesc aceleași probleme și dificultăți și sunt în căutarea acelorași soluții.

„EduCasa” reprezintă un model de întreprindere socială cu un impact dual: pe de o parte, îmbunătățește calitatea serviciilor educaționale pentru copii, iar pe de altă parte, contribuie la angajarea în câmpul muncii a persoanelor vulnerabile. Cazul Doinei Dabija este un exemplu în acest sens.

Doina Babija, angajată Eu îmi puneam multe întrebări unde o să mă întorc, mai ales după 3 ani de decret e complicat. Nu mai ai încredere în forțele tale profesionale și nici nu prea aveam experiență în domeniul de contabilitate. Plus că angajatorii au anumite cerințe, își doresc experiență, să fii în top cu inovațiile. Dar după decret te simți devalorizată și Ana a venit cu multă empatie, cu multă răbdare. M-a instruit și încă mă mai instruiește.

La început, „EduCasa” era doar o mică sală de joacă. Dar, datorită eforturilor Anei Bordos-Boldișor și a echipei sale, a devenit un centru educațional. În plus, „EduCasa” este un loc accesibil pentru toată lumea, indiferent de venituri.

Ana Bordos-Boldișor, Fondatoare „EduCasa” Serviciile noastre sunt accesibile tuturor salariaților, pentru că noi avem ofertă de a achita în tranșe, pentru că cursurile durează 2-3 luni. Pentru familiile social vulnerabile, noi oferim reduceri considerabile. Cu banii pe care îi câștigăm de la părinții care achită pentru serviciile primite aici la „EduCasa”, timp de 4 ani am crescut de la o sală de joacă cu 30 de m2

la o căsuță cu 150 m cu 3 săli de joacă, cu un birou micuț. „EduCasa” își propune să își extindă activitatea, iar tot mai mulți părinți sunt dornici să sprijine această inițiativă socială.

Autor

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.