VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Igor Grosu, mesaj de Anul Nou: Despre bunătatea noastră s-a dus vestea în lumea întreagă, iar despre Moldova s-a vorbit cu prețuire ca despre „o țară mică cu inimă mare”

Președintele Legislativului, Igor Grosu, a transmis un mesaj cu prilejul Anului Nou, în care arată că provocările din acest an cu care s-a confruntat R. Moldova - războiul din Ucraina, criza energetică - i-au făcut pe moldoveni să rămână solidari și uniți.

„Dragi cetățeni,

Cu pași rapizi intrăm în anul 2023 – un an în care am vrea să revină pacea în regiune, un an în care am vrea ca nimeni să nu să se mai trezească de exploziile bombelor sau să stea pe întuneric și în frig.

Pe toate acestea le-am văzut în 2022 – un an complicat, un an al provocărilor, greutăți despre care credeam că fac parte din trecut, din istorie.

Am rămas uniți, solidari cu aproapele nostru și fermi în decizia de a fi o țară liberă, europeană. Deja de 11 luni, dumneavoastră, dragi oameni ai Moldovei, v-ați deschis brațele, casele și inimile pentru a-i primi pe vecinii noștri ucraineni. Am trecut împreună printr-un an în care ați demonstrat rezistență, solidaritate și înțelepciune. Despre bunătatea noastră, a moldovenilor, s-a dus vestea în lumea întreagă, iar despre Moldova s-a vorbit cu prețuire ca despre „o țară mică cu inimă mare”. Să fim mândri de țara noastră chiar și în cele mai grele timpuri este o realizare pentru care vă sunt recunoscător.

Chiar dacă ne confruntăm cu crize foarte complicate, am ținut minte mereu și am urmat angajamentele noastre, pentru care am primit încrederea dvs. În 2023 vom continua proiectul de reconstruire a țării - un stat în care legea e egală pentru toți, iar instituțiile funcționează în interesul oamenilor. Vom îndeplini obiectivul nostru comun - de a crea un stat puternic, care are grijă de cetățenii săi. Avem nevoie de ajutorul fiecăruia dintre voi pentru a reuși. Pentru ca Moldova să reușească!

În pragul sărbătorilor de iarnă, vă doresc să vă bucurați de căldura oamenilor dragi, să-i aveți alături și să fiți sănătoși. În anul care vine să rămânem solidari, să ne ținem împreună și să păstrăm unitatea în țara noastră.

La mulți ani, oameni ai Moldovei”, menționează speakerul Parlamentului.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.