VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/Guvernul a extins termenul de examinare a cererilor pentru ajutor social

Guvernul a extins termenul de examinare a cererilor pentru ajutor social pentru perioada rece a anului.

Astfel, cererile urmează să fie examinate în maxim 40 de zile lucrătoare de la data înregistrării cererii cu toate documentele necesare. 

Potrivit ministrului Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, măsura este necesară din cauza majorării volumului de muncă al personalului din structurile de asistență socială în contextul implementării mai multor măsuri noi de protecție socială destinate suportului populației defavorizate în sezonul rece al anului.

Examinarea cererilor pentru ajutor social pentru perioada rece a anului va fi extinsă cu 20 de zile lucrătoare, dar maxim 40 de zile. Măsura este necesară pentru că în această perioadă colegii noștri din teritoriu au fost implicați în mai multe acțiuni adiționale. Dacă în perioada precedentă, perioada medie de examinare era 10 zile, acum perioada medie este 39 de zile, dar sperăm că anul viitor sistemul se va sistematiza și va fi micșorată această perioadă”, a precizat Alexei Buzu.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.