VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Elevii din Moldova cu nota medie mai mică de 6 ar putea să nu mai fie acceptați la studii liceale

Elevii din Moldova care au nota medie mai mică de 6 ar putea să nu mai fie acceptați la studii liceale. Despre aceasta a anunțat ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, care a subliniat că prevederea se conține în Regulamentul de admitere în liceu, publicat într-o nouă variantă.

Într-un live pe o rețea de socializare, ministrul a subliniat că săptămâna aceasta a avut consultări cu șefii de direcții și cu circa 600 de directori.

Părerea mea este că și nota medie minimă 6 este puțin, dar zic să începem de undeva. Pornim cu ideea introducerii acestei medii minime pentru că totuși materialul de la liceu are un anumit grad de complexitate și atunci pentru a-l putea însuși, prezumăm noi că și rezultatele de la gimnaziu trebuiau să atingă un nivel minim și nouă ne pare că 6 totuși nu este o cerință tocmai înaltă”, a declarat Dan Perciun.

Ministrul a mai subliniat că elevii care au rezultate mai proaste la examen pot recupera la disciplină și atunci în medie ar trebui să se califice pentru a fi acceptați la studii liceale.

În analiza noastră preliminară de impact vorbește de circa 1.500 de elevi care anul trecut nu au depășit acest prag, respectiv în cazul copiilor care nu reușesc să atingă acest nivel, întotdeauna există opțiunea unui colegiu sau a unei școli profesionale. Pentru principial este să construim un sistem unde elevii cu un anumit nivel de rezultate merg la liceele teoretice unde se studiază în profunzime discipline teoretice, ceilalți, în funcție de capacități merg spre un colegiu sau o școală profesională unde încep să învețe mai devreme o profesie”, a mai declarat Dan Perciun.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.