VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/După 25 de ani, tronsonul de cale ferată Basarabeasca – Berezino a devenit funcțional

Un tronson de cale ferată ce leagă Republica Moldova cu Ucraina a devenit funcțional, a anunțat luni, 22 august, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Este vorba despre tronsonului de cale ferată Basarabeasca – Berezino care a fost restabilit după 25 de ani.

„După exact 2 luni de lucrări, tronsonul de cale ferată Basarabeasca – Beryzino e funcțional. Mulțumesc tuturor pentru implicare!”, a anunțat ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, publicând un video pe pagina sa de Facebook.

Tronsonul a devenit funcțional după 25 de ani de când a fost distrus iar din luna septembrie va fi reluată circulația trenurilor marfare. Construcția tronsonului a fost realizată pe o distanță de aproximativ 23 de kilometri, dintre care 1,2 kilometri de cale ferată au fost construiți pe teritoriul Republicii Moldova.

La finele lunii iunie, Andrei Spînu, Viceprim-ministru, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a semnat un Memorandumul de înțelegere pentru dezvoltarea tronsonului de cale ferată Basarabeasca – Berezino, cu omologul ucrainean, ministrul Infrastructurii, Oleksandr Kubrakov.

Astfel, prin intermediul acestui segment de linie feroviară, Republica Moldova va putea exporta/importa mărfuri prin portul Izmail, amplasat pe Dunăre, fiind redusă aglomerația în portul Reni, iar Ucraina va putea exporta mărfuri în Republica Moldova și în țările UE.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.