VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/Droguri sintetice, în valoare de 1,2 mil. de lei, aduse ilegal din Ucraina

O rețea de traficanți, care a adus din Ucraina în Moldova droguri sintetice în valoare de 1,2 milioane de lei, a fost deconspirată de ofițerii Direcției Antidrog, ai Inspectoratului Național de Investigații și procurori.  

În dosar sun vizați toți cei cinci membri ai grupării, printre care cetățeni ai Ucrainei și doi sportivi de performanță din sudul țării. Patru dintre ei, inclusiv o femeie, au fost reținuți încă în septembrie, iar recent a ajuns pe mâna poliției și persoana responsabilă de transportarea drogurilor. Membrii grupării au între 18 și 47 de ani.

Potrivit estimărilor, pe piața neagră, cele două kilograme de droguri capturate ar valora aproximativ 1,2 milioane de lei. După ce erau transportate în Moldova, drogurile sintetice de tip PVP erau distribuite în diferite raioane. Ulterior, liderul grupului infracțional care locuiește în Ucraina asigura vânzarea drogurilor în Moldova, prin intermediul aplicației mobile Telegram, cu primirea plăților electronic de la clienți.

La solicitarea procurorilor, bărbații învinuiți de trafic de droguri au fost plasați în arest preventiv, iar femeii care îngrijește un copil mic i-a fost interzisă părăsirea Moldovei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.