VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Cum va arăta cel mai complex nod rutier de mare viteză de pe Autostrada Moldovei, din România

Cel mai spectaculos și complex nod rutier din România va fi construit la intersecția Autostrăzii A7 cu Autostrada A8. Acest nod va fi o construcție realizată în premieră în România, prevăzută cu 12 pasaje și cu raze ale bretelelor cuprinse între 400 și 600 m. Totodată, construcția va avea 8 bretele și 5 podețe.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași (DRDP Iași) a publicat imagini aeriene de la lucrările demarate în această săptămână la nodul rutier de tip turbion de la intersecția autostrăzilor A7, denumită și Autostrada Moldovei și A8, denumită și Autostrada Unirii, în județul Iași.

În prezent, compania execută lucrări de decopertare a stratului vegetal și relocare a rețelelor de utilități. Constructorul are mobilizate în acest punct aproximativ 70 de utilaje și 50 de autobasculante.

Până în prezent, pe Autostrada A7, au fost deschiși circulației 16 km (o bucată din Centura Bacăului), și se lucrează cu termene de finalizare 2024 și 2025 pe tronsoanele Ploiești-Buzău, Buzău-Focșani, Focșani-Bacău, Bacău-Pașcani.

Tronsoanele Pașcani-Suceava și Suceava-Siret sunt încă în planificare. Până în prezent, pe Autostrada A8 se lucrează pe un singur lot Leghin-Târgu Neamț, termenul de finalizare fiind 2026.

Autostrada Moldovei se va întinde pe traseul Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Suceava-Siret. Autostrada Unirii se va întinde pe traseul Târgu Mureș-Iași-Ungheni.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.