VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Criza de securitate și situația internă a R. Moldova – pe agenda discuțiilor dintre speakerul Igor Grosu și președintele Parlamentului Letoniei

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu Președintele Saeima Republicii Letonia, Edvards Smiltēns, care se află într-o vizită oficială în țara noastră. Cei doi președinți de parlament au discutat despre situația internă din R. Moldova, în special despre criza de securitate provocată de războiul Federației Ruse în Ucraina. Igor Grosu s-a referit la încercările unor partide politice influențate de Moscova de a destabiliza situația din țară, remarcând, totodată, că instituțiile statului sunt la datorie și asigură securitatea cetățenilor.

Potrivit notei informative emise de Parlament, oficialii au vorbit și despre agenda noastră parlamentară, dar și despre procesul de reformare și modernizare a țării. Igor Grosu a menționat că anul 2023 va fi dedicat procesului de europenizare a Republicii Moldova.

„Reforma justiției este una prioritară. În pofida faptului că suntem sabotați, suntem hotărâți să mergem până la capăt, fiindcă orice încercare de opri acest proces înseamnă revenirea la un stat capturat și instituții ale statului slabe”, a spus șeful legislativului.

În cadrul discuțiilor, oficialii au convenit ca Republica Moldova să primească suport în a prelua bunele practici letone în domenii precum votul prin corespondență, reforma teritorial-administrativă, aproximarea legislației la Uniunea Europeană. „Republica Moldova și Letonia au înregistrat în ultimii ani un nivel înalt de cooperare bilaterală, inclusiv în dialogul parlamentar și în cadrul grupului de prietenie”, a subliniat Igor Grosu.

La rândul său, Președintele Saeima Republicii Letonia, Edvards Smiltēns, a dat asigurări că Letonia va continua să susțină parcursul nostru european, menționând că Republica Moldova împreună cu Ucraina trebuie să facă parte din marea familie europeană.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.