VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Cinci bărbați, reținuți pentru furturi din apartamente: Prejudiciul cauzat se ridică la 700.000 de lei

Un grup infracțional specializat în comiterea furturilor din locuințe a fost destructurat. Este vorba despre cinci bărbați cu vârstele cuprinse între 33 și 58 de ani, originari din UTA Găgăuzia.

Forțele de ordine au documentat activitatea grupului timp de aproape o lună, perioadă în care s-au acumulat probe concludente ce ar demonstra complicitatea suspecților în cel puțin 10 cazuri de furturi din apartamente. Aceștia ar fi  acționat pe parcursul lunilor octombrie – noiembrie curent,  pe timp de noapte.

Suspecții identificau locuințele și le urmăreau câteva zile, iar când proprietarii erau lipsă, prin forțarea geamurilor din termopan intrau și sustrăgeau diferite bunuri (bani, bijuterii, telefoane mobile, laptopuri și alte bunuri de preț). Prin acțiunile lor au cauzat un prejudiciu material în proporții deosebit de mari proprietarilor locuințelor, suma fiind estimată la 700 000 de lei”, subliniază oamenii legii.

În urma perchezițiilor efectuate în automobilele, la domiciliile și în garajul ce aparține unuia dintre figuranți, polițiștii  au depistat și ridicat mai multe bunuri materiale proveniența cărora nu au putut-o comunica.

Bărbații, anterior judecați pentru infracțiuni analogice, au fost plasați în arest pentru 30 de zile. Conform legislației penale în vigoare aceștia riscă închisoare pe un termen de la 7 la 12 ani.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.