VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Ceslav Ciuhrii: Statul știe să ceară din oamenii de afaceri, dar nu știe să ofere

Statul știe să ceară din oamenii de afaceri, dar nu știe să ofere”. O spune cunoscutul om de afaceri, Ceslav Ciuhrii.

În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei, Ceslav Ciuhrii a menționat că în Republica Moldova rata de corupție este mare.

Un investitor se uită în primul rând la gradul de corupție dintr-o țară, iar noi avem un rating nu prea bun, rata de corupție e mare, o simt pe pielea mea. Sunt cazuri când faci demersuri și nu primești răspuns. Statul știe să ceară din oamenii de afaceri, dar nu știe să ofere. Când achiți impozit, statul devine dator să îți ofere o garanție și protecție pentru a dezvolta afacerea”, a menționat Ciuhrii.

Totodată, omul de afaceri a vorbit despre proiectul Satul German, primul și singurul concept de orășel european în Chișinău.

Războiul la graniță deja a afectat mediul de afaceri pentru că vânzările nu sunt cele așteptate, iar noi ne dezvoltăm conform politicii pașilor mărunți, nu avansăm așa cum ne-am fi dorit, dar mergem sigur. Am făcut primul bulevard, am început școala de tenis și fitness, avem 100 de case ridicate și 6 blocuri din 800 de vile și 800 de apartamente. A patra parte de blocuri sunt ridicate”, a subliniat omul de afaceri.

Menționăm că astăzi, în cadrul emisiunii Puncte de Reflecție, jurnalista Valentina Ursu discută cu Ceslav Ciuhrii, om de afacer, biotehnolog despre proiectul imobiliar satul german și dacă denumirea implică și calitatea, despre cultura sănătății și sportului la moldoveni, despre războiul din Ucraina și consecințele asupra mediului de afaceri din Moldova, despre lipsa brațelor de muncă, despre evaziune fiscală și corupție, despre soarta cafenelei Guguță, dar și despre atitudinea justiției asupra mediului de afaceri. Azi la 21:00 live la TV, pe Facebook și pe voceabasarabiei.md.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.