VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/VIDEO/ Centrul social din satul Selemet- refugiu pentru copii, ucraineni, dar și pentru persoanele în etate

Centrul social din satul Selemet, raionul Cimișlia, este a doua casă pentru 22 de copii din localitate care vin aici după ore. Aceștia fac meditații, meloterapie, ierboterapie și sunt consiliați psihologic. Potrivit angajaților instituției, odată cu deschiderea Centrului, cazurile de abandon școlar s-au redus considerabil.

Centrul social pentru copii în situații de risc din Slemet, deschis cu 9 ani în urmă, și-a sistat activitatea din cauza problemelor financiare pentru 2 ani, dar a putut să-și redeschidă ușile datorită unui grant oferit de organizația Norge-Moldova.

Copii au unde-și petrece timpul după ore, sunt ajutați să-și facă temele și au diferite activități creative.

După începerea războiului în Ucraina, în centru au fost cazate familii de refugiați. Tot aici își găsesc refugiu și persoanele în etate uitate de rude.

Autor

  • Romeo Cemîrtan

    Realizatorul și moderatorul emisiunilor „Vocea Diasporei” și „Fake News”. A făcut studii superioare la Iași. Revenind în țară, a activat în diferite domenii umanitare, mass-media, educație și cultură. Are experiență în domeniul muzeografic, promovarea valorilor culturale tradiționale și a celor spirituale și este autorul a multiple cercetări științifice legate de istoria Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.