VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

„ Republica Moldova nu va rămâne fără gaze naturale la iarnă. O problemă este însă prețul”/ Victor Parlicov

„Republica Moldova nu va rămâne fără gaze naturale la iarnă, chiar dacă gigantul rus Gazprom va decide să închidă robinetul. Probabilitatea unui astfel de scenariu este relativ joasă, iar în prezent singura garanție pentru care gazul ajunge în regiunea transnistreană este Republica Moldova”. Declarația a fost făcută ieri seara de către expertul în energetică Victor Parlicov, în cadrul emisiunii Puncte de reflecție de la Vocea Basarabiei.

Fostul șef de la ANRE, susține că noi am putea procura gaze naturale prin conducta Iași-Chișinău care, în prezent, este funcțională: „O problemă pentru noi este însă prețul, dar aceasta va putea fi soluționată inclusiv cu susținerea partenerilor de dezvoltare externi care o să ne ajute financiar să dăm compensații la cei nevoiași”, a menționat Victor Parlico, invitatul jurnalistei Valentina Ursu.

ANRE decide astăzi, 4 august, noile tarife pentru gazele naturale.

La 1 august, Gazprom a majorat semnificativ prețul la gazele naturale pentru Republica Moldova. În luna august costurile de achiziție vor fi de 1 mie  458 de dolari pentru mia  de metri cubi, cu 500 de dolari mai mult decât în iulie, potrivit directorului  SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban.

În iulie, prețul a constituit 980 de dolari pentru o mie de metri cubi.

La începutul lunii iulie, SA „Moldovagaz” a solicitat o nouă majorare a tarifului la gazele naturale pentru consumatori, de 27 de lei fără TVA. În proiectul său, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a propus un tarif de 20,61 lei fără TVA, însă acesta nu a fost aprobat deocamdată. Tariful în vigoare este de 17,24 lei, fără TVA.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.