VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Victor Parlicov: Decizia temporară a ”Moldovagaz” de a cumpăra volume zilnice de la Gazprom este inoportună

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, susține că decizia temporară a Întreprinderii ”Moldovagaz” de a achiziționa cantități zilnice de gaze naturale de la concernul rusesc ”Gazprom” este inoportună. Declarația a fost făcută de Victor Parlicov în cadrul unei conferințe de presă organizată azi-dimineața.

”Au fost cumpărate 2 milioane de metri cubi în ultimele patru zile. Pentru malul drept al Nistrului cred că nu avem nevoie să cumpărăm gaze de la Gazprom. Avem stocuri suficiente pentru securitatea noastră. Poziția noastră, care a fost adusă la cunoștința Moldovagaz, este ca toate volumele să fie cumpărate de la Energocom. Sunt sigur că Moldovagaz va lua pe viitor decizii în favoarea noastră”, a declarat Victor Parlicov.

După declarația demnitarului, șeful de la Moldovagaz a venit cu precizări. Ceban a declarat că în a doua jumătate a lunii martie consumul de gaz în stânga Nistrului s-a redus datorită temperaturilor ridicate, respectiv volumul neconsumat s-a acumulat în conductele de transport la frontiera moldo-ucraineană. Pentru a nu încălca prevederile contractuale, care stabilesc o limită pentru volumul neconsumat, Moldovagaz a cumpărat timp de patru zile cele 500 mii metri cubi de gaz pe zi neutilizate de Tiraspoltransgaz.

Ieri, însă, șeful de la Moldovagaz a declarat că, în condițiile în care prețul gazelor furnizate de „Gazprom” și „Energocom” sunt aproape identice, până la sfârșitul lunii martie, întreprinderea va achiziționa pentru consumatori până la 0,8 milioane de metri cubi zilnic de la „Gazprom” și aproximativ 1,3-1,5 milioane de metri cubi zilnic de la „Energocom”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.