VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vicepremierul Ucrainei: Rusia a distrus în ultimele săptămâni 200.000 de tone de cereale. Hrana unui milion de oameni

Vicepremierul Ucrainei, Oleksandr Kubrakov, afirmă că Rusia a distrus, în ultimele săptămâni, circa 200.000 de tone de cereale ucrainene.

”Trebuie să oprim folosirea foamei ca armă şi asaltul Rusiei asupra sistemului global privind alimentele”, a transmis oficialul, vineri, la Galați, în marja unei reuniuni la care s-au discutat măsurile ce se impun după retragerea Rusiei din acordul cerealelor.

Acesta a mai subliniat că este imposibil ca cerealele ucrainene să fie înlocuite pe piața mondială.

”De când Rusia s-a retras din acordul cerealelor, în 17 iulie, forţele ruseşti au distrus peste 200.000 de tone de cereale ucrainene, 200.000 de tone fiind estimarea programului World Food. Asta înseamnă asigurarea hranei pentru cel puţin un milion de oameni”, a afirmat Oleksandr Kubrakov, vineri, la Galaţi, la finalul unei reuniuni la care au participat oficiali din România, Ucraina, Statele Unite, Comisia Europeană şi Republica Moldova, reuniune la care s-au discutat măsuri comune care se impun după retragerea unilaterală a Rusiei din Iniţiativa privind exportul de cereale prin Marea Neagră, potrivit digi24.ro.

Conform oficialului ucrainean, ”este imposibil de înlocuit cerealele ucrainene” pe piaţa mondială. Vicepremierul Ucrainei a subliniat că, de la retragerea Rusiei din acordul care permitea tranzitul grânelor ucrainene, preţul cerealelor la nivel mondial a crescut ”imediat” cu peste 8 procente.

”În mod cert trebuie să oprim folosirea foamei ca armă şi asaltul Rusiei asupra sistemului global privind alimentele. Mulţumesc partenerilor noştri europeni pentru programele de solidaritate care ne-au permis să exportăm în jur de 32 de milioane de tone de produse agricole anul trecut”, a adăugat viceprim-ministrul ucrainean, afirmând că speră ca exporturile de produse agricole să continue.

El a arătat că Ucraina este interesată de posibilitatea de a organiza spaţii suplimentare în zona portului Constanţa şi a canalului Sulina pentru tranzitul vaselor ucrainene care transportă produse agricole, afirmând că Ucraina este deschisă ”oricăror opţiuni” pentru a ajunge la astfel de acorduri care ar fi în beneficiul ambelor părţi.

”Ucraina apreciază în mod deosebit eforturile României pentru îmbunătăţirea şi eficientizarea canalului Sulina şi pentru creşterea capacităţii acestuia. Am văzut deja primele rezultate, pot doar să mulţumesc colegilor români pentru că au făcut asta”, a adăugat Oleksandr Kubrakov.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.