VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vicepremierul Popescu, la întrevederea cu secretarul general adjunct al NATO: „Ne dorim ca țara noastră să devină un factor de stabilitate în regiune”

Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a discutat la București cu Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO.

În cadrul discuției a fost abordată problema securității în regiune, în contextul războiului nejustificat pe care Federația Rusă îl poartă împotriva Ucrainei.

„Am folosit această ocazie pentru a reitera sprijinul ferm al Republicii Moldova pentru integritatea teritorială a Ucrainei și necesitatea consolidării securității în Europa.

Am declarat că neutralitatea Republicii Moldova nu înseamnă izolare, iar noi ne dorim ca țara noastră să devină un factor de stabilitate în regiune. Investițiile în domeniul securității și apărării ne vor permite să realizăm acest obiectiv.

Totodată, am exprimat angajamentul Republicii Moldova de a consolida securitatea globală prin intermediul participării la misiunile civile UE.

La rândul său, Mircea Geoană a reiterat angajamentul NATO de a aprofunda parteneriatul cu Republica Moldova, precum și de a sprijini agendă de reforme a autorităților de la Chișinău.” – a spus oficialul moldovean.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.