VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vestul Europei, lovit de o puternică furtună. Peste un milion de familii din Franța, fără electricitate

Vestul Europei a fost lovită de o furtună gravă cu vânturi de peste 200 de kilometri pe oră. Furtuna Ciaran, însoțită de ploi abundente, a ucis deja o persoană şi a lăsat 1,2 milioane de familii fără electricitate în Franţa, obligând autorităţile din regiune să închidă aeroporturile, căile ferate, serviciile de feribot şi şcolile. 

Mai multe zone din regiunile Bretania şi Normandia sunt acum sub cod roşu de vânturi puternice, iar pentru restul teritoriului din nord-vestul Franței a fost emis un cod portocaliu. De asemenea, în zonele de coastă au fost raportate valuri cu înălţimea de 20 de metri. 

Ministrul francez al Transporturilor, Clement Beaune, a declarat că un şofer de camion a murit în departamentul Aisne, la nord-est de Paris, după ce un copac s-a prăbuşit peste vehiculul său. Iar ministrul Energiei din Franţa, Agnes Pannier-Runacher, a declarat că furtuna Ciaran a lăsat 1,2 milioane de locuinţe fără electricitate.

Furtuna a afectat și Marea Britanie, în special sudul Angliei, acolo unde au fost închise multe şcoli, iar agenţiile de intervenţie şi salvare pe mare i-au îndemnat pe localnici să stea departe de regiunile de coastă. Iar compania aeriană olandeză KLM a anulat zeci de zboruri spre şi dinspre Aeroportul Schiphol din Amsterdam pentru ziua de joi.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.