VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vești bune! Timpul de așteptare la vama Leușeni-Albița, se va reduce de sâmbătă

Vești bune pentru moldoveni! Timpul de așteptare la trecerea frontierei moldo-române în punctul de control Leușeni-Albița se va reduce începând cu data de 15 aprilie 2023, ora 08.00, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Astfel, de sâmbătă autoritățile de frontieră din România şi Republica Moldova vor pune in aplicare pe sensul de intrare România, controlul coordonat. Diferența fată de modalitatea anterioară de realizare a controlului constă în faptul că pe sensul de ieșire din Republica Moldova, în Punctul de Trecere a Frontierei Leușeni, trecerea se va face fără control, iar oprirea pentru verificări se va face pe sensul de intrare în România, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița.

Potrivit MAI, acest lucru înseamnă că cetățenii moldoveni, dar și cei străini vor sta mai puțin timp în rând pentru a intra în spațiul Uniunii Europene.

„Paștele aduce stări frumoase oamenilor noștri, iar MAI vine cu un motiv în plus de bucurie s6i anume reducerea timpului de așteptare în punctul de control Leușeni-Albița, incepand de sambata aceasta, pentru cei care vor să isi viziteze familiile, sa mearga la studii sau la munca, în scop de afaceri sau în vacanță”, ministrul de interne, Ana Revenco.

Amintim că Acordul între R. Moldova și România privind controlul coordonat pe teritoriul României, în punctul de trecere al frontierei de stat Leușeni – Albița, pe sensul de intrare în România, a fost semnat joi, 9 februarie.

Potrivit autorităților, acordul va accelera și facilita traversarea frontierei comune prin efectuarea controlului coordonat al traficului după principiul „oprire unică”.

Documentul va fi valabil pentru o perioadă de șase luni, ulterior stabilindu-se prelungirea lui, în baza evaluării în comun a rezultatelor sistemului de control. Prelungirea valabilității se va realiza pe cale diplomatică.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.