VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vești bune de la Bruxelles

Uniunea Europeană se pregătește pentru primirea de membri noi. Comisia Europeană a adoptat ieri un document referitor la reforma internă a UE și revizuirile politicilor care să pregătească următoarea extindere. Anunțul a fost făcut de viceprim-ministra pentru integrare europeană pe rețelele sociale.

CRISTINA GHERASIMOV: „Comisia subliniază, de asemenea, că extinderea Uniunii Europene va aduce beneficii pentru actualele și viitoarele state membre deopotrivă. Democrația, statul de drept și libertățile fundamentale sunt piatra de temelie a Uniunii și trebuie să stea la baza transformărilor din țările care se pregătesc să adere”.

Viceprim-ministra afirmă că statele candidate vor putea avea parte de aceleași beneficii precum țările care fac parte din UE, în unele sectoare, chiar înainte de momentul aderării propriu-zise.

CRISTINA GHERASIMOV: Apropierea de UE deja aduce beneficii pentru cetățenii noștri: ajutorul financiar de durată ne ajută să îmbunătățim infrastructura, sistemul educațional și medical, să oferim compensații din cauza crizei energetice, reducerea costurilor de transport și export pentru antreprenori, reducerea costurilor de roaming în țările UE, libera circulație a cetățenilor și integrarea în spațiul economic european. Integrarea treptată în Piața Unică Europeană, simultan cu procesul de aderare, propusă ieri de Comisia Europeană va avea efecte benefice inclusiv pentru sectorul agricol al Republicii Moldova – produsele noastre vor ajunge mai ușor pe piața europeană, iar cetățenii vor avea acces mai ușor la produse europene de calitate la prețuri mai mici.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.