VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Veniturile în Bugetul Asigurărilor Sociale, acumulate în proporție de 84%

În perioada ianuarie-octombrie, în Bugetul Asigurărilor Sociale au fost acumulate venituri de peste 32,6 miliarde de lei, ceea ce reprezintă 84,2% din planul anual aprobat.

Contribuții de asigurări sociale de stat obligatorii s-au acumulat în sumă de 17,3 miliarde de lei în creștere cu 16,4% față de perioada similară din 2022.

Transferurile de la Bugetul de stat reprezintă 14,8 miliarde de lei, dintre care 9,1 miliarde este suma destinată plății prestațiilor de asistență socială, aceasta fiind cu 5% mai mare în raport cu aceeași perioadă a anului trecut. Alte 5,7 miliarde de lei sunt transferuri destinate acoperirii deficitului de venituri proprii ale bugetului asigurărilor sociale de stat.

Potrivit CNAS, cheltuielile totale au fost executate în sumă de 31,8 miliarde de lei sau 82% din suma anuală planificată. Comparativ cu perioada similară a anului 2022, cheltuielile au fost mai mari cu 13,6%.

Soldul mijloacelor bănești în conturile CNAS, la situația din 1 noiembrie, a fost de 840 de milioane de lei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.