VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vânzările de automobile electrice în lume a atins un nou record lunar 

Vânzările de automobile electrice pe baterie şi hibride au crescut cu 20% în luna noiembrie a acestui an, comparativ cu noiembrie 2022, transmite Reuters. Luna trecută, la nivel mondial, au fost vândute 1,4 milioane de vehicule, cu 300 de mii mai mult decât în luna noiembrie a anului trecut, fiind înregistrat un nou record lunar de vânzări. Cele mai mari creșteri au fost înregistrate în Statele Unite, Canada și China. 

Pe piaţa din China, vânzările de automobile electrice au crescut cu 25% în luna noiembrie, în timp ce în SUA şi Canada au crescut cu 43%. În schimb, în Europa, vânzările de automobile electrice au scăzut cu 3% în luna noiembrie a acestui an, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut.

Scăderea vânzărilor pe piaţa din Europa vine pe fondul unui sfârşit de an în forţă înregistrat în 2022, când consumatorii germani s-au grăbit să cumpere automobile electrice înainte de diminuarea primei acordate de guvernul german.

După mai mulţi ani de creştere accelerată, unii constructori auto se tem că vânzările de mașini electrice în Europa, dar şi în alte continente, ar putea să se îndrepte spre o încetinire a cererii, pe măsură ce automobiliştii aşteaptă să fie lansate modele mai performante şi mai ieftine, lucru care ar urma să se întâmple abia peste doi-trei ani.

La nivel global, automobilele electrice pe baterie au reprezentat 70% din totalul automobilelor electrice vândute în luna noiembrie, iar hibridele plug-in au acoperit restul de 30%.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.