VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vameși instruiți cum să prevină cazurile de contrabandă cu substanțe nucleare. Un exercițiu, simulat la Cahul

Zece funcționari vamali au participat, în perioada 15 – 18 aprilie curent, alături de angajați ai Serviciului de Informații și Securitate, Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare al Inspectoratului General al Poliției, dar și ai Procuraturii Generale, la un exercițiu de instruire în domeniul combaterii traficului cu materiale nucleare și radioactive.

Exercițiul a avut loc inclusiv pe teren, în cadrul postului vamal de frontieră Cahul, unde a fost simulat un incident cu trafic de materiale radiologice.

Scopul instruirii a fost fortificarea capabilităților organizaționale de efectuare a controlului vamal, testarea și îmbunătățirea abilităților operaționale ale agențiilor implicate în exercițiu în prevenirea, combaterea, investigarea și urmărirea penală a cazurilor de trafic transfrontalier cu materiale nucleare și radioactive, utilizarea echipamentului tehnic din dotarea Serviciului Vamal, precum și evaluarea potențialului de conlucrare dintre instituțiile de aplicare a legii naționale cu atribuții în domeniu.

Instruirea a fost organizată de către Departamentul de Energie al SUA (DOE), Administrația Națională pentru Securitate Nucleară din SUA (NNSA) și Programul „Depistarea şi prevenirea cazurilor de contrabandă cu substanțe nucleare“ (NSDD), în conlucrare cu Serviciul Vamal, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Agenția Nucleară de Reglementare a Activităților Nucleare și Radiologice și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.