VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

UPDATE/ VIDEO/ Joe Biden, la Kiev: „Putin a crezut că Ucraina e slabă și Occidentul divizat. S-a înșelat complet!”

Președintele american, Joe Biden, a sosit, luni 20 februarie, la Kiev, într-o vizită neanunțată. Presa ucraineană a publicat imagini video cu liderul american apare alături de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la Kiev.

Update: La Kiev, Joe Biden s-a întâlnit cu președintele Volodomir Zelenski, în ziua în care Ucraina comemorează moartea a 107 persoane în timpul protestelor antiguvernamentale de acum nouă ani.

„Pe măsură ce ne apropiem de aniversarea invaziei brutale a Rusiei în Ucraina, mă aflu astăzi la Kiev pentru a mă întâlni cu președintele Zelenski și pentru a reafirma angajamentul nostru de neclintit față de democrația, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, a transmis Joe Biden într-un mesaj pe Twitter.

„Când Putin și-a lansat invazia cu aproape un an în urmă, el credea că Ucraina era slabă și Occidentul era divizat. A crezut că ne poate rezista. Dar s-a înșelat complet,” mai spune Biden.

Biden a anunţat cu prilejul vizitei sale la Kiev un ajutor suplimentar în valoare de 500 de milioane de dolari şi a transmis că în această săptămână va anunţa noi sancţiuni împotriva Rusiei.

„Astăzi, la Kiev, mă întâlnesc cu președintele Zelenski și cu echipa sa pentru o discuție extinsă despre sprijinul nostru pentru Ucraina. Voi anunța o nouă tranșă de echipamente esențiale, inclusiv muniție de artilerie, sisteme antiblindate și radare de supraveghere aeriană pentru a ajuta poporul ucrainean să se apere de bombardamentele aeriene. Și mai târziu în această săptămână vom anunța sancțiuni suplimentare împotriva companiilor care încearcă să alimenteze mașina de război a Rusiei. În ultimul an, SUA au construit o coaliție de la Atlantic până la Pacific în jurul Ucrainei, pentru sprijin militar, economic și umanitar”, a transmis Joe Biden într-un mesaj pe Twitter.

La rândul său, Zelenski a declarat că a discutat cu Biden despre armament cu rază lungă de acţiune.

UPDATE: „Joe Biden, bine ați venit la Kiev! Vizita Dumneavoastră este un semn foarte important de susținere a tuturor ucrainenilor”, a transmis președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a precizat că a discutat cu oaspetele său despre furnizarea armelor care pot lovi la distanță lungă.

Încă din dimineața devreme a zilei de 20 februarie, presa ucraineană a relatat despre închiderea drumurilor în centrul Kievului, iar ministrul adjunct de externe al Ucrainei Andriy Melnyk a anunțat „prezența unor parteneri importanți, principali” în capitala ucrainei.

Jurnalistul german Julian Röpcke, de la publicația Bild, a postat un mesaj pe contul de Twitter unde a anunțat despre vizita liderului american.

„Biden la Kiev. Un oraș care trebuia să fie sub control rusesc timp de 360 ​​de zile. Ce semn puternic pentru dictatorul Putin”, a scris pe Twitter jurnalistul Bild Julian Repke.

Ulterior, a fost publicat un video de presa din Ucraina cu Președintele Biden care se afla pe o stradă din Kiev în timp ce se auzea alarma antiaeriană.

În acest moment, a fost declarată o alertă aeriană în regiunea Kiev și într-o serie de alte regiuni ale Ucrainei în legătură cu activitatea aviației ruse pe teritoriul Belarus.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.