VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Unul dintre organizatorii asasinării jurnalistei Politkovskaia, grațiat după ce a mers pe frontul din Ucraina

Unul dintre organizatorii asasinării jurnalistei Anna Politkovskaia, condamnat la 20 de ani de închisoare în 2014, Serghei Hadjikurbanov a scăpat de pedeapsă în schimbul participării la războiul din Ucraina.

Potrivit moscowtimes.ru, Hadjikurbanov a intrat în zona de operațiuni militare la sfârșitul anului 2022 și a ajuns ulterior la gradul de comandant de batalion.

„După șase luni de serviciu în zona Districtului Militar de Nord (timpul exact, potrivit diverselor surse, după care prizonierii trebuie să primească un certificat oficial de eliberare), Hadjkurbanov și-a prelungit contractul cu Ministerul rus al Apărării. În acest moment, el este eliberat de la ispășirea pedepsei”, scrie presa rusă.

Serghei Hadgikurbanov un fost agent al Departamentului pentru combaterea crimei organizate din cadrul Ministerului rus de Interne.

Jurnalista rusă Anna Politkovskaia a fost ucisă în fața casei sale din Moscova în 7 octombrie 2006. În Rusia, ancheta privind uciderea jurnalistei a continuat mult timp. Cel mai important și ultimul proces s-a încheiat în mai 2014 cu cinci condamnări. Persoana care a comandat asasinatul nu a fost însă identificată.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.