VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Universitățile de stat sunt gata să ofere peste 8700 de locuri la buget

Universitățile au început admiterea pentru anul nou de studiu și propun 8704 de locuri achitate de către stat pentru studii de licență, master și rezidențiat. 

Fiecare al patrulea loc la buget va fi acordat pentru domeniul științe ale educației. Pentru aceste facultăți pot pretinde 2079 de studenți. Alte 1654 de locuri vor fi repartizate pentru candidații care vor alege să studieze la inginerie, tehnologii de fabricație, arhitectură și construcții. Pentru domeniul IT vor fi repartizate 904 locuri bugetare, pentru sănătate – 937. Alte 276 de locuri cu finanțare bugetară urmează să fie repartizate domeniilor științe agricole. Totodată, în cadrul contractelor bilaterale încheiate cu diferite țări, sunt oferite 106 de locuri bugetare pentru admiterea la studii a cetățenilor străini, prioritate acordându-le cetățenilor Ucrainei.

 În premieră, sesiunea de admitere din 2023 aduce trei specialități noi, aprobate de Guvern: știința datelor, Tehnologii digitale în fabricație, agrobusiness și dezvoltare rurală.

 În sesiunea de bază a admiterii 2023, depunerea dosarelor de concurs se va desfășura în perioada 24-31 iulie, rezultatele intermediare urmând să fie anunțate pe data de 1 august. Candidații vor putea depune actele în original între 2 și 4 august, conform unui orar stabilit de fiecare instituție în parte. Rezultatele finale ale admiterii vor fi anunțate pe 7 august 2023. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.