VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Undă verde pentru proiectele finanțate din grantul românesc de 100 de mil. de euro

Lista proiectelor propuse spre finanțare de Guvernul de la Chișinău din grantul de 100 de milioane de euro, oferit de România, a fost aprobată. Decizia a fost luată de Comitetul de Coordonare pentru Managementul Acordului de asistență bilaterală România – Republica Moldova și a fost anunțată de șeful Cancelariei prim-ministrului României, Mircea Abrudean.

”A fost aprobată lista proiectelor propuse spre finanțare de operatorii de program. Vom continua să acordăm sprijin prioritar, cuprinzător și solid Republicii Moldova, concentrându-ne eforturile asupra acelor domenii care sunt esențiale pentru cetățenii Republicii Moldova”, a scris oficialul român pe pagina sa de pe o rețea socială.

Amintim că un șir de proiecte finanțate de România în Republica Moldova, în cadrul acestui acord, sunt inclusiv cele din Programul guvernamental „Satul European”, lansat de Guvernul de la Chișinău. Proiectele vizează îmbunătățirea serviciilor de utilitate publică, creșterea accesului la servicii moderne de apă și canalizare, dotarea instituțiilor de învățământ cu echipamente de laborator pentru cabinetele de fizică, chimie și biologie, procurarea de microbuze și autobuze școlare etc.

Acordul moldo-român privind implementarea programului de asistență în baza ajutorului financiar nerambursabil de 100 de milioane de euro acordat de București a fost semnat în februarie 2022 de premierul României, Nicolae Ciucă, și fostul șef al executivului de la Chișinău, Natalia Gavrilița.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.