VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un șir de programe universitare vor fi traduse în engleză pentru a atrage studenți străini

Statul își propune să traducă în limba engleză un șir de programe de studii superioare și să instruiască sute de profesori pentru predarea acestora, inițiativă ce are drept scop atragerea studenților străini în Republica Moldova.

Astfel, în cadrul unui proiect al Băncii Mondiale, va fi alocat aproximativ un milion de euro pentru traducerea în limba engleză a 14 programe de studii superioare de licență, inclusiv patru programe noi, în patru instituții de învățământ superior. Este vorba de Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnică din Moldova, Academia de Studii Economice din Moldova și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.

De asemenea, aproximativ 300 de profesori vor fi pregătiți pentru a preda aceste programe în limba engleză.

Proiectul Învățământul Superior din Moldova sprijină activitățile menite să modernizeze infrastructura instituțiilor prin îmbunătățirea condițiilor din blocurile de studii existente şi dotarea cu echipament a universităților și colegiilor pedagogice selectate, precum și să asigure o mai bună aliniere a sistemului de învățământ superior la cerințele pieței muncii, prin crearea mecanismelor care să sporească șansele de angajare ale absolvenților instituțiilor de învățământ superior. Valoarea totală a proiectului este de 35,7 milioane de euro. Proiectul a început să fie realizat în mai 2020 și se va încheia în decembrie 2025.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.