VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un partid extraparlamentar evocă demisii la Poliția de Frontieră după atacul de la Aeroport

Lipsa unor măsuri din partea autorităților centrale în urma atacului de la Aeroportul din Chișinău i-a făcut pe mai mulți angajați ai Poliției de Frontieră să demisioneze, fiind nemulțumiți de modul în care este administrată această instituție. Este declarația Partidului  Social Democrat European, formațiune ce susține că în interiorul structurilor de forță au loc mișcări serioase.

”Cea mai afectată instituție este, bineînțeles, Poliția de Frontieră. Una dintre marile probleme ale acestei instituții extrem de importante, în contextul războiului convențional din Ucraina și al războiului hibrid dus de Rusia în Moldova, este lipsa acută de cadre profesioniste și pregătite. Această problemă era gravă și până la producerea atacului armat, iar acum a devenit critică”, susțin reprezentanți ai PSDE.

Informația despre demisii este însă dezmințită de Poliția de Frontieră, într-un comentariu oferit pentru ziua.md.

”Din data de 1 iulie și până în prezent, șapte angajați ai Poliției de Frontieră au depus din proprie inițiativă cererea pentru demisie, motivele: patru dintre ei erau vizați în anchete de serviciu, unul cu dreptul la pensionare și doi cu scop de a emigra din țară. Totodată, în perioada vizată au fost depuse circa 70 de dosare pentru încadrare în serviciu la Poliția de Frontieră. Poliția de Frontieră intervine cu solicitarea de a nu implica instituția în jocurile politice și de a nu manipula opinia publică cu informații denaturate”, se arată în reacția Poliției de Frontieră. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.