VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un om de afaceri rus apropiat Kremlinului recunoaşte că a înfiinţat, în 2014, grupul paramilitar Wagner

Un om de afaceri rus apropiat Kremlinului, Evgheni Prigojin, recunoaşte luni că a înfiinţat, în 2014, grupul paramilitar Wagner, cu scopul de a lupta în Ucraina, şi recunoaşte, de asemenea, prezenţa acestuia în Africa şi America Latină, relatează AFP.

Prigojin afirmă într-o postare pe reţele de socializare ale întreprinderii sale – Concord -că a fondat acest grup cu scopul de a trimite combatanţi competenţi în Donbas, în estul Ucrainei, în 2014.

„Atunci, la 1 mai 2014, s-a născut un grup de patrioţi care a luat numele de Grupul Tactic de Batalion Wagner”, declară el în acest comunicat.

„Iar acum, o mărturisire (…): aceşti băieţi, nişte eroi, au apărat poporul sirian, alte popoare din ţări arabe, pe nevoiaşii africani şi latino-americani, ei au devenit un pilon ai patriei noastre”, mai spune el.

Grupul paramilitar este suspectat de ani de zile de faptul că execută, în umbră, ordinele Kremlinului în diverse teatre de operaţiuni, însă Moscova a negat întotdeauna acest lucru.

Evgheni Prigojin era acuzat de numeroase puteri occidentale şi de presa rusă de faptul că este finanţatorul Wagner, ai cărui oameni au fost văzuţi în Siria, Libia, Ucraina şi Republica Centrafricană.

Evgheni Prigojin a fost o vreme furnizorul de catering al Kremlinului, ceea ce i-a adus supranumele de ”bucătarul lui Putin”.

Kremlinul a dezminţit întotdeauna că ar avea legături cu grupuri paramilitare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.