VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un nou proiect amplu în energetică. Statul va construi o linie electrică de la Vulcănești până la Chișinău

Proiect inedit în domeniul rețelelor electrice. Autoritățile au aprobat proiectul de construcție a unei linii electrice noi de la Vulcănești până la Chișinău, cu o lungime totală de aproximativ 160 de kilometri. Rețeaua va putea asigura până la jumătate din consumul de energie electrică a țării în perioada cu sarcină maximă.

Proiectul tehnic pentru linia electrică aeriană de 400 kV a fost aprobat de Serviciul de Stat pentru Verificarea și Expertizarea Proiectelor și Construcțiilor.

Rețeaua Vulcănești-Chișinău, care va trece prin opt raioane, va avea o lungime de 158 de kilometri și peste 500 de piloni.

Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în Domeniul Energeticii, împreună cu specialiști ai Ministerului Energiei, urmează mai întâi să inițieze procedura de expropriere a terenurilor unde vor fi amplasați pilonii, să identifice proprietarii care, ulterior, vor fi despăgubiți după evaluarea suprafețelor.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.