VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un nou program de un milion de euro pentru proiecte în domeniul energiei regenerabile

Instituțiile de învățământ, cele de cercetare, întreprinderile mici și mijlocii, ONG-urile și autoritățile centrale și locale vor putea realiza noi proiecte în domeniul energiei regenerabile. Finanțările vor fi făcute în cadrul unui program cu un buget total de un milion de euro.

Programul Connecting Europe Facility for Energy (CEF2) urmărește dezvoltarea și identificarea inițiativelor în domeniul energiei regenerabile, de la generare, până la investiții în stocare sau legate de transport.

”Sunt eligibile propunerile de finanțare în conformitate cu Strategia UE pentru energia solară, ce ar contribui la creșterea volumului de energie fotovoltaică integrată în rețea. Vor fi de asemenea relevante inițiativele de cercetare în domeniul hidrogenului, ca posibil înlocuitor al gazelor naturale, cărbunelui și petrolului, precum și în ce privește decarbonizarea sectorului industrial și transporturi. Totodată, finanțarea solicitată poate fi utilizată pentru suport tehnic, economic sau juridic în stabilirea sau promovarea cooperării transfrontaliere cu obiectivul de a selecta cel mai bun concept de proiect”, se arată într-un comunicat al Ministerului Energiei.

Cererile instituțiilor publice și companiilor vor putea fi depuse până în 9 ianuarie 2024. Propunerile pot fi transmise de un singur solicitant sau de la consorțiu.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.