VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un nou drum modern va lega capitala cu frontiera română, oferind acces la Dunăre și Marea Neagră

Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” (ASD) anunță că au demarat lucrările pe șantierul de construcție a drumului M3 Chișinău-Comrat-Giurgiulești-frontiera cu România, care va avea aproximativ 8 kilometri şi două benzi de circulație. Proiectul este finanțat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Proiectul prevede construcția a unui drum nou, cu două benzi, pe o lungime de circa 8,58 km la estul și sudul orașului Vulcănești. Astfel, lucrările aferente obiectivului dat vor include: construcția unui pod cu o lungime de 42 metri și a unui pasaj; construcția unor noi terasamente: reconstrucția sectorului de drum existent km 0,100 – km 2,800; amenajarea acceselor laterale către câmpurile agricole și amenajarea intersecției cu drumul regional G142 „Vulcănești – Etulia”.

Pentru anul curent, activitățile planificate includ curățarea șantierului, excavarea solului vegetal, începerea lucrărilor de construcție a terasamentelor și construcția canalului, de asemenea, relocarea tuturor utilităților incluse în proiect. Aceste acțiuni sunt esențiale pentru pregătirea terenului și asigurarea bunei desfășurări a lucrărilor de construcție.

Potrivit ASD, drumul M3 reprezintă cel mai scurt și cel mai important drum de legătură între Chișinău și Giurgiulești, oferind acces la Dunăre și Marea Neagră.

„Coridorul M3 este parte integrantă a coridorului European E577 Poltava-Kirovograd- Chișinău-Giurgiulești-Galați-Slobozia. Obiectivul general al proiectului constă în reducerea costurilor transportului rutier și micșorarea timpului de parcurgere pentru beneficiarii de drumuri din țara noastră”, se arată în comunicatul ASD.


Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.