VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un medic din Ungheni, condamnat la 3 ani închisoare pentru malpraxis

Un șef al Unității de Primire Urgențe din raionul IMSP SR Ungheni a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru încălcarea din neglijenţă regulile de acordare a asistenţei medicale. Decizia a fost pronunțată la data de 4 aprilie 2023, de magistrații de la Judecătoria Ungheni.

Executarea pedepsei cu închisoarea a fost suspendată condiționat pe o perioadă de probă de 3 ani.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului în scopul reparării prejudiciului moral și material cauzat prin infracțiune, precum și a compensării cheltuielilor judiciare a sumei de 346.860 de lei.

Potrivit procurorilor, inculpatul, activând în calitate de șef al Unității de Primiri Urgențe, din cadrul IMSP SR Ungheni, la 9 noiembrie 2018, aflându-se în serviciul de gardă nu a apreciat severitatea stării clinice a unui pacient, care s-a adresat la Unitatea de Primiri Urgențe, la 9 noiembrie 2018, aproximativ la ora 21:00, nu a stabilit diagnosticul clinic definitiv, nu a alcătuit şi îndeplinit un plan de examinare şi tratament corespunzător şi l-a plasat pe acesta în secția psihonarcologie din cadrul IMSP SR Ungheni, unde nu a fost supravegheat în dinamică.

Prin urmare, la 10 noiembrie 2018, ora 00:45 pacientul a decedat în rezultatul unui stop cardiac, cauzat de cardiomiopatie (toxică), pe fundalul stării de ebrietate alcoolice avansate. Inculpatul a pledat nevinovat.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.