VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un liceu din Drochia va fi renovat cu ajutorul Japoniei

Liceului Teoretic „Ștefan cel Mare” din orașul Drochia va fi renovat cu suportul financiar al Guvernului Japoniei. Ceremonia de semnare a unui contract de grant în valoare de 61,344 dolari SUA, a avut loc marți, 4 iulie, la Ambasada Japoniei în Republica Moldova.

Din contul asistenței primite, vor fi reparate 5 săli de clasă și spațiile conexe (holul și blocurile sanitare), inclusiv vor fi schimbate rețeaua electrică și sistemul de ventilare.

Încăperile se află la etajul IV al blocului C de studii, fiind la moment conservate și neutilizate de peste 15 ani. În cadrul spațiilor reabilitate, vor fi organizate sălile de curs pentru limbi străine, istorie și educație pentru societate, dar și pentru alte discipline opționale și activități extra curriculare.

Proiectul va fi finanţat  de către Guvernul de la Tokyo în cadrul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone”. De beneficiile proiectului se vor bucura 536 de elevi, 78 de profesori și personal tehnic din liceu.

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în R. Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 7.1 milioane USD pentru 85 de proiecte în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.