VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un împrumut de peste 100 de mil. de dolari pentru modernizarea infrastructurii rutiere și a vămilor

Peste 105 milioane de dolari vor fi investiți în modernizarea infrastructurii rutiere și a punctelor de frontieră de pe teritoriul Republicii Moldova. Un acord privind inițierea negocierilor cu Asociația Internațională pentru Dezvoltare (AID) și cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) în vederea realizării Proiectului „Conectivitate rurală în Moldova” a fost avizat azi de Comisia parlamentară pentru politică externă.

Respectiv, BIRD va acorda țării noastre un împrumut de 100 de milioane de dolari, iar AID va acorda un credit în valoare de 5,9 milioane de dolari. Banii vor fi investiți în reabilitarea și modernizarea unor drumuri regionale prioritare. De asemenea, se va pune accent pe siguranța rutieră, prin construcția de infrastructuri de transport nemotorizat adiacent drumurilor locale. Totodată, este planificată modernizarea vămilor Leușeni și Giurgiulești, precum și construcția punctului de frontieră Ungheni.

Din partea Republicii Moldova, în procesele de negocieri cu AID și BIRD vor fi implicați reprezentanți ai Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, ai Ministerului Finanțelor, ai Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, ai Ministerului Afacerilor Externe și ai Ministerului Justiției.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.