VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un grant de 14 mil. de lei, obținut prin scheme dubioase și licitații trucate de un ONG

Reprezentanții unei asociații, pretinsă de mediu, și ai unei firme private au ajuns pe mâna procurorilor anticorupție fiind suspectați de escrocherie și abuz în serviciu, după ce au trucat o licitație care le-a adus un grant de 14 milioane de lei.

În cadrul cauzei, ofițerii CNA și procurorii anticorupție, care au organizat mai multe percheziții, au constatat că în 2021, Fondul Ecologic Naţional a aprobat spre finanţare proiectul „Crearea soluțiilor durabile pentru reciclarea cioburilor de sticlă”, în sumă de 14 milioane de lei, al cărui beneficiar a fost o asociație obștească, care la etapa respectivă nu deținea autorizaţie de mediu pentru gestionarea deșeurilor. Investigația a fost pornită în urma unui raport al Curții de Conturi care a analizat rapoartele financiare ale Ministerului Mediului.  

”Factorii de decizie ai Asociației, fără a respecta principiul transparenței în organizarea procesului de achiziții publice, manifestat prin nepublicarea anunțului cu privire la licitație, ar fi favorizat un agent economic de la care a procurat diferite bunuri pentru implementarea proiectului (linie de sortare, camioane şi tomberoane)”, se arată în comunicatul CNA.

Totodată, s-a constatat că responsabilii asociației și ai agentului economic sunt persoane afiliate, iar oficiile acestora se află chiar pe aceeași adresă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.