VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un cetățean ucrainean a încercat să dea mită unui șef de inspectorat de poliție pentru a beneficia de protecție în afacerea sa

Un cetățean al Ucrainei a fost reținut fiind denunțat de șeful unui inspectorat de poliție din mun. Chișinău, după ce i s-ar fi propus 20 de mii de dolari pentru protejarea unei afaceri ilicite.

Potrivit anchetei, începând cu luna aprilie 2024, un grup de persoane, printre care doi cetățeni ai Ucrainei, aflându-se în mun. Chişinău, au organizat coruperea unui șef de inspectorat de poliție din capitală, în schimbul oferirii protecției activității ilicite de prestare a serviciilor în domeniul „call-center”. Taxa de protecție ar fi constat în scutirea de eventualele controale efectuate de către instituțiile statului, afacerea menționată având conexiuni și cu alte oficii cu activități similare din Republica Moldova.  

 În urma perchezițiilor, organizate la sediul call-centrului, au fost ridicate mijloace financiare în sumă cumulativă de aproximativ 250 000 de lei, inclusiv valută, mai multe dispozitive electronice de stocare a informațiilor, dar și diverse înscrisuri aferent activității oficiului.

 Unul dintre cetățenii ucraineni a fost reținut pentru 72 de ore. Cazul este investigat de Procuratura mun. Chișinău. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.