VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un cetățean străin, reținut de CNA pentru 72 de ore: Ce infracțiune a comis

Un cetățean străin de 55 de ani, cu reședință în Chișinău, a fost reținut de ofițerii CNA într-un dosar de trafic de influență. Acesta este bănuit că ar fi promis unei persoane obținerea actelor permisive pentru invitarea la muncă a unor străini și ulterioara legalizare a șederii lor pe teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit materialelor cauzei, bănuitul ar fi acționat cu intenție în sensul favorizării obținerii actelor permisive de aflare a cetățenilor străini pe teritoriul R. Moldova, susținând că are influență asupra persoanelor publice din cadrul Inspectoratului General de Migrație, precum și al Serviciului Informații și Securitate, responsabile de examinarea cererilor respective.

Pentru serviciile de intermediere acesta ar fi pretins și primit 1.800 de euro – sumă pretinsă pentru două persoane.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, a fost documentată transmiterea banilor sub controlul CNA, iar astăzi au fost operate percheziții la domiciliul și în automobilul bănuitului.

În prezent, acesta este reținut pentru 72 de ore și este plasat în izolatorul CNA.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.