VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un bebeluș, internat la Spitalul „Toma Ciorbă”, suspectat cu rujeolă

Un bebeluș de șase luni dintr-o familie de refugiați din Ucraina este suspectat cu rujeolă. Copilul se află acum internat în secția terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”. Anunțul a fost făcut la ședința de azi a Primăriei Chișinău de către șeful adjunct al Direcției Asistență Medicală și Socială a Capitalei, Vladimir Bolocan.

„La moment, copilul, născut în august 2023, este internat la Spitalul Clinic Municipal de Boli Infecțioase. Totodată, prin intermediul medicului de familie din sectorul Botanica încercăm să monitorizăm starea de sănătate a părinților. Aceștia nu au prezentat date cu privire la vaccinarea împotriva rujeolei. S-a reușit comunicarea și părinții sunt în stare de sănătate stabilă. Așteptăm confirmarea acestei maladii”, a declarat Vladimir Bolocan.

În acest context, funcționarul a chemat repetat părinții să-și vaccineze copiii împotriva rujeolei și să apeleze, în acest sens, la medicii de familie pentru a beneficia de servicii necesare.

În data de 9 februarie, Agenția Națională pentru Sănătate Publică a raportat un nou caz de rujeolă înregistrat, la fel, la un bebeluș de cinci luni din Capitală. Potrivit ANSP, copilul împreună cu părinții a fost în România în perioada 11-24 ianuarie. Acesta nu a fost vaccinat împotriva rujeolei, deoarece nu a atins vârsta eligibilă pentru vaccinare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.