VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un angajat al Inspectoratului General pentru Migrație, pe banca acuzaților într-un dosar de trecere ilegală a ucrainenilor

Procurorii continuă cauza în care migranți din Ucraina erau aduși în mod ilegal în R. Moldova. De această data, unul din angajații Biroului Migrație și Azil va ajunge în fața judecătorilor, pentru că ar fi facilitat ajungerea ilegală a ucrainenilor în R. Moldova.  

Despre acest lucru ne informează reprezentanții PCCOCS, oficiul „Sud”. Potrivit lor, angajatul regional al Biroului Migrație și Azil a organizat tranzitul ilegal al R Moldova, în octombrie 2022, pentru doi ucraineni.

„Potrivit datelor din dosarul penal, bărbatul cu vârsta sub 40 de ani, ar fi parte a grupului infracțional, din care doi membri au fost condamnați în noiembrie 2023, la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Atunci, pe lângă condamnarea acestora, acuzatorii de stat au obținut și confiscarea câștigului lor ilegal de peste 100.000 de lei (perceput din taxa de 2000 euro/persoană pentru facilitarea traversării hotarului dinspre Ucraina și 350 euro pentru aplicarea ilegală a ștampilei oficiale de intrare în Moldova)”, se menționează în comunicatul emis de PCCOCS, citat de deschide.md.

Pe lângă contribuția generală în cadrul grupului infracțional, făptașul mai este învinuit de procurori și de faptul că i-a transportat pe cei doi ucraineni din parcul municipiului Cahul – spre punctul de trecere a frontierei, la ieșirea din R. Moldova spre România. Ulterior, acesta le-a dat sfaturi privind traversarea frontierei.

Acum, urmează ca Judecătoria Cahul să se pronunțe pe acest caz, timp în care inculpatul beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.