VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un angajat al ASP, învinuit de trafic de influență, va compărea în fața judecătorilor 

Cauza penală în privința unui angajat al Agenții Servicii Publice (ASP), învinuit de trafic de influență, a ajuns pe masa magistraților, anunță joi, 30 martie, Procuratura Anticorupție (PA).

Conform PA, cauza penală a fost inițiată în luna noiembrie a anului 2022, de către organul de urmărire penală al Centrului Național Anticorupție, în baza denunțului unui cetățean, potrivit căruia învinuitul, cunoscând despre dificultățile denunțătorului la înregistrarea anexei construită la imobilul acestuia în lipsa actelor permisive, a pretins, acceptat și primit suma de 2 000 de euro, susţinând că are influenţă asupra persoanelor publice din cadrul ASP responsabile de examinarea și înregistrarea bunurilor imobile şi a dreptului asupra lor.

În schimbul celor 2 000 de euro, învinuitul susținea că îi poate determina să înregistreze anexa construită la bunul imobil menționat mai sus, însă nu a realiza ulterior influența susținută.

Reprezentanții PA, susțin că învinuitul nu și-a recunoscut vina, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond în Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Pentru infracțiunea comisă, legea prevede pedeapsa maximă sub formă de amendă în mărime de la 100 000 la 150 000 lei sau închisoare de până la 6 ani.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.