VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

UE va organiza un summit cu Ucraina la începutul anului viitor

Uniunea Europeană va organiza un summit cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în luna februarie a anului viitor, dar locația nu a fost încă stabilită, transmite Sky News.

De la începutul invaziei rusești, în februarie, Volodimir Zelenski a participat în mod regulat la summiturile UE prin intermediul unei legături video. Însă el a făcut prima sa deplasare în străinătate abia ieri, când a vizitat SUA.

Pot confirma că summitul UE-Ucraina va avea loc pe 3 februarie și există o invitație deschisă pentru președintele Zelenski de a vizita Bruxelles-ul”, a declarat Barend Leyts, purtătorul de cuvânt al președintelui liderilor UE, Charles Michel.

Purtătorul de cuvânt a precizat că invitația adresată lui Zelenski de a vizita Bruxelles nu înseamnă că acolo va avea loc summitul.

Oficialii au declarat că tema evenimentului va fi probabil modul în care UE poate continua să sprijine Ucraina împotriva Rusiei.

Liderii celor două instituții-cheie ale UE ar urma să evalueze, de asemenea, calea Ucrainei de a deveni membră a blocului – un lucru pe care Zelenski l-a cerut încă de la începutul războiului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.