VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

UE oferă 10 milioane de euro R. Moldova pentru refugiații ucraineni și comunitățile care îi găzduiesc

Uniunea Europeană alocă un nou pachet de sprijin de 110 milioane de euro, destinate refugiaților ucraineni. Dintre acestea, 10 milioane sunt destinați pentru R. Moldova, pentru a ajuta cetățenii din țara vecină care au fugit de război, dar și comunitățile care îi găzduiesc.

Această nouă finanțare este oferită în condițiile în care războiul Rusiei împotriva Ucrainei continuă, situația umanitară din această țară rămâne gravă iar venirea iernii reprezintă o provocare suplimentară pentru comunitățile deja vulnerabile afectate de conflict.

„Comisia alocă 110 milioane de euro în ajutor umanitar, din care 100 de milioane de euro vor fi alocate operațiunilor din Ucraina și 10 milioane de euro pentru sprijinirea refugiaților ucraineni și a comunităților gazdă din Moldova. Această nouă finanțare va ajuta partenerii umanitari ai UE să ofere servicii esențiale precum asistență în numerar, hrană, apă, adăpost, asistență medicală, sprijin psihosocial și protecție”, se arată în comunicatul emis de Comisia Europeană.

De la începutul războiul de agresivitate al Rusiei în Ucraina, Uniunea Europeană a alocat 843 de milioane de euro pentru programe de ajutor umanitar pentru civilii afectați de conflict. Aceasta include 785 de milioane de euro pentru Ucraina și 58 de milioane de euro pentru refugiații aflați în R. Moldova.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.