VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

UE nu trebuie să se teamă de o eventuală revenire a lui Donald Trump la Casa Albă, afirmă premierul belgian

Uniunea Europeană nu trebuie să se teamă de o eventuală revenire a lui Donald Trump la Casa Albă şi ar trebui să folosească această ocazie pentru a deveni mai puternică, a afirmat marţi, la Strasbourg, premierul belgian Alexander De Croo, a cărui ţară asigură preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

„Dacă 2024 ne aduce din nou „America First” (politica lui Trump prin care pune interesele americane mai presus de orice – n.r.), Europa va fi pe cont propriu mai mult ca niciodată”, a declarat Alexander De Croo în faţa deputaţilor europeni, citat de News.ro.

„Nu trebuie să ne temem de această perspectivă. Trebuie să o valorificăm, aşezând Europa pe baze mai solide, mai puternice, mai suverane, mai autonome”, a îndemnat el.

Premierul belgian s-a exprimat la o zi după victoria lui Donald Trump în alegerile primare republicane din Iowa, care i-a consolidat statutul de favorit al republicanilor pentru alegerile prezidenţiale americane din noiembrie.

O posibilă întoarcere a lui Donald Trump la Casa Albă îi nelinişteşte pe europeni, care se tem că fostul preşedinte american va întrerupe sprijinul ţării sale pentru Ucraina într-o perioadă când Uniunea Europeană face la rândul său eforturi pentru a-şi menţine susţinerea militară şi financiară pentru Kiev.

De asemenea, Trump are relaţii strânse cu premierul israelian Benjamin Netanyahu şi, spre deosebire de Uniunea Europeană şi de actualul preşedinte american Joe Biden, nu este favorabil unei soluţii cu două state la conflictul din Orientul Mijlociu. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.