VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

UE acordă R. Moldova încă 100 milioane euro pentru reabilitarea drumurilor

Banca Europeană de Investiții (BEI) și Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova au semnat la 15 decembrie un acord de majorare cu 100 de milioane de euro a împrumutului de 150 de milioane luat anterior pentru reabilitarea și modernizarea unor drumuri naționale.

Din contul banilor oferiți vor fi finanțate lucrările de reabilitare a drumurilor naționale, prestarea serviciilor de consultanță și de supervizare tehnică a lucrărilor.

Astfel, în cadrul proiectului vor fi reabilitate și construite următoarele obiective incluse suplimentar, și anume:

● R34 Hînceşti – Leova – Cahul – Giurgiulești, sectorul III, Cantemir – Cahul;
● M3 Chișinău – Comrat – Giurgiulești – frontiera cu România, construcția sectorului lipsă, sectorul de ocolire al or. Cimișlia.

Implementarea acestui Proiect va avea beneficii de ordin economic, prin îmbunătățirea stării și calității rețelei drumurilor, reducerea costurilor transportului rutier pentru utilizatorii drumurilor din Republica Moldova, inclusiv atingerea obiectivului general al Strategiei transport și logistică pe anii 2013-2022.

Ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi susține că prin semnarea acestui contract de împrumut, este arătat angajamentul față de reabilitarea și modernizarea infrastructurii drumurilor naționale, care devin din ce în ce mai importante pentru dezvoltarea economică a țării și a regiunii, în general.

„Drumurile Republicii Moldova sunt de mare importanță pentru asigurarea transportului și a fluxurilor comerciale din Moldova și Ucraina către România, către Dunăre prin portul Giurgiulești și către alte țări ale UE. Un sistem de transport care funcționează bine este esențial pentru creșterea economică, iar modernizarea infrastructurii rutiere, promovarea legăturilor economice regionale și îmbunătățirea siguranței rutiere sunt prioritate în acest proces. Guvernul Republicii Moldova apreciază cooperarea continuă cu BEI”, a menționat ministrul Finanțelor.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.