VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ucrainenii au doborât o nouă navă rusească în largul peninsulei Crimeea

Forțele ucrainene au anunțat, azi-dimineața, despre doborârea navei rusești de debarcare „Țezar Kunikov” în largul peninsulei Crimeea. Aceasta ar fi fost atacată cu ajutorul dornelor „Magura”, iar Ukrainska Pravda scrie, cu referire la surse din Serviciul de Informații de la Kiev, că nava s-a scufundat.

În presa ucraineană, au fost publicate mai multe înregistrări video care arată o coloană de fum deasupra mării în largul coastei sudice a Crimeii, precum și elicoptere care zboară deasupra mării.

Iar deputatul ucrainean Oleksii Goncearenko a declarat că nava „Țezar Kunikov” este cea care a participat și la operațiunile militare rusești din Georgia în 2008. Totodată, nava scufundată purta numele unui erou al Uniunii Sovietice, un ofițer maritim, care a murit exact pe data de 14 februarie, în anul 1943.

Amintim că, în decembrie 2023, rachete de croazieră ucrainene au lovit o altă mare navă de război rusă de debarcare în Crimeea.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.