VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ucrainenii atenționează că forțele ruse ar folosi un nou tip de armă în Ucraina: E ceva între bombă ghidată și rachetă

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul Ucrainei, care au ucis cel puţin o persoană miercuri, au declarat oficialii locali.

Patru copii, între care un bebeluş de numai trei luni, se numără printre cele 19 persoane rănite la Harkov în ultimele lovituri ruseşti, dintre care unele au provocat întreruperi de curent. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a condamnat atacul, calificându-l drept „terorism rusesc”, în timp ce Volodimir Timoşko, şeful poliţiei regionale, a afirmat că este posibil ca Moscova să fi utilizat un nou tip de bombă ghidată în aceste atacuri asupra Harkovului, pe care a descris-o ca fiind vorba de UMPB D-30. „Este ceva între o bombă aeriană cu sistem de ghidare, pe care ruşii au utilizat-o recent, şi o rachetă. Este o bombă zburătoare, ca să spunem aşa”, a afirmat Timoşko, care s-a deplasat la locul impactului.

Guvernatorul regional Oleg Sinegubov a sugerat, de asemenea, că este posibil ca Moscova să fi folosit un nou tip de bombă. „Se pare că ruşii au decis să îşi testeze bombele modificate pe locuitorii caselor” din zonă, a spus el. Rusia nu a făcut deocamdată niciun fel de comentarii cu privire la aceste declaraţii. Moscova neagă permanent că ar viza civili, deşi războiul pe care l-a declanşat a ucis mii de oameni, a dus la strămutarea a milioane de oameni şi a distrus oraşe şi sate. Două clădiri rezidenţiale şi o instituţie medicală au fost parţial distruse. În total, 14 clădiri, inclusiv o unitate de învăţământ, au fost avariate, a declarat Sinehubov pe aplicaţia de mesagerie Telegram, făcând referire la ultimele atacuri asupra regiunii Harkov. Primarul din Harkov, Igor Terehov, a comunicat de asemenea pe Telegram despre un alt bombardament, survenit după miezul nopţii trecute, asupra unui cartier din oraş, care a distrus un restaurant şi a spart geamurile unei clădiri adiacente, dar fără să facă răniţi. Parchetul din regiunea Harkov a raportat că un băiat de 12 ani a fost ucis în bombardamentele ruseşti asupra oraşului Borova, la sud-est de Harkov, unde a fost lovită o clădire rezidenţială cu cinci etaje, ale cărei geamuri s-au spart, iar balcoanele au fost grav avariate. Harkov şi regiunea adiacentă au fost atacate frecvent cu rachete şi drone în cei peste doi ani de război, dar utilizarea de bombe ghidate de mare calibru este ceva neobişnuit pentru oraş. „Teroarea rusă împotriva oraşului devine din ce în ce mai odioasă”, a scris miercuri seara Zelenski pe X (ex-Twitter), îndemnându-i pe aliaţii Ucrainei să furnizeze mai multe mijloace de apărare antiaeriană şi avioane de luptă.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.