VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ucraina va putea folosi armele furnizate de SUA pentru a lovi și alte ținte rusești, nu doar cele de lângă regiunea ucraineană Harkov

Ucraina poate folosi arme furnizate de SUA pentru a lovi în interiorul Rusiei, nu doar pe teritoriul rus din apropierea regiunii ucrainene Harkov, forțe ruse care trag asupra trupelor ucrainene, a afirmat joi Pentagonul, transmite Reuters și Agerpres.

Luna trecută, preşedintele Joe Biden a autorizat în mod discret Kievul să lanseze arme furnizate de SUA împotriva unor ținte militare în Rusia.

La acea vreme, însă, oficiali americani au spus că decizia lui Biden se aplica doar pentru ținte situate pe teritoriul Rusiei din apropierea regiunii estice ucrainene Harkov.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul maior de aviaţie Patrick Ryder, le-a declarat joi reporterilor că, deşi nu a existat o modificare de politică, utilizarea de arme de către Ucraina împotriva trupelor ruse nu este limitată la zona de lângă Harkov de pe teritoriul Rusiei.

„Capacitatea de a putea să riposteze atunci când se trage asupra lor este elementul pe care se concentrează în mod real această politică (…) întrucât vedem forțe ruse trăgând de peste graniță, capacitatea ca Ucraina să poată trage asupra acelor forțe terestre folosind muniții furnizate de SUA”, a spus Ryder.

Declarația sa face ecoul comentariilor din această săptămână ale lui Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al Casei Albe.

„Nu este vorba despre geografie. Este vorba despre bun-simț. Dacă Rusia atacă sau este pe punctul să atace de pe teritoriul său Ucraina, atunci este absolut normal să permitem Ucrainei să lovească drept ripostă forţele care o lovesc de dincolo de frontieră”, a afirmat Sullivan la postul PBS.

Consilierul preşedintelui Biden a mai spus că Ucraina poate folosi de asemenea sistemele de apărare aeriană pentru a trage asupra avioanelor ruse în interiorul spaţiului aerian rus dacă acestea sunt aproape de a lansa atacuri în spaţiul aerian ucrainean, aminteşte Reuters.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.