VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ucraina susține că are la granița cu regiunea transnistreană un „număr adecvat de soldați”

Natalia Gumeniuk, șefa centrului de presă al Forțelor ucrainene de Apărare din Sud, a declarat că forțele ucrainene sunt concentrate de-a lungul frontierei cu regiunea transnistreană. Ea a precizat că numărul lor este „adecvat amenințării și sunt pregătite să dea un răspuns puternic în cazul unor tentative de pătrundere”, potrivit declarației citate de agenția de presă Unian. 

Natalia Gumeniuk a mai adăugat: „Din punct de vedere militar, putem lua în considerare amenințările din direcția bielorusă și transnistreană, dar cât de reale sunt ele? Sunt mai degrabă amenințări ipotetice, ceea ce înseamnă că sunt posibile într-un anumit set de circumstanțe, dar este puțin probabil să se materializeze. Pentru a deschide frontul, ei au nevoie de un sprijin suplimentar, dar nu au de unde-l obține”.

Responsabila pentru comunicare a mai spus că militarii ruși din Transnistria „urmăresc cu profundă surprindere rapoartele despre forța lor”. Ea a exclus posibilitatea ca militarii din Armata Rusă să efectueze un desant în Transnistria, întrucât acest lucru presupune fie traversarea spațiului aerian al Ucrainei sau al unei țări NATO (România).

 „Cine le va permite să facă acest lucru?”, s-a întrebat retoric doamna Gumeniuk.

Ministerul rus al Apărării a acuzat Armata Ucraineană că se pregătește să invadeze Transnistria, creând un fals atac asupra trupelor ruse.

De asemenea, Ministerul rus de Externe a avertizat că orice atac asupra regiunii transnistrene va fi considerat atac asupra Federației Ruse.

Mihailo Podoliak, consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat că Ucraina nu și-ar permite niciodată acțiuni în raport cu teritoriul Republicii Moldova fără consultări directe cu Republica Moldova și țările Uniunii Europene. Oficialul ucrainean susține că „unica țară care poate întreprinde ceva în regiunea transnistreană este Federația Rusă”.

Autoritățile moldovenești nu au confirmat informația difuzată de autoritățile ruse, îndemnând cetățenii la calm și să urmărească sursele oficiale și credibile ale țării.

Citește și: ISW: Prin avertizările lansate, Rusia încearcă să discrediteze informațiile transmise de Zelenski către Maia Sandu

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.